Årets schemaKonserterInspelningar
Stadsmusikkåren på Facebook  

Stadsmusikkårens sommarkonsert 2015-06-13

För tredje gången bjöd Västerås Stadsmusikkår in till en sommarkonsert, denna gång i form av ett musikkryss med fina vinster. Konferencier som lotsade publiken genom konserten och krysset var Maria Borg. Nedan visas rätt lösning på krysset.

Dagen inleddes redan två timmar innan, då Stadsmusikkåren gjorde en stående konsert på Bondtorget, så alla som befann sig i centrum hade möjlighet att ta sig vidare till Vallby.

 • Halta Lottas Krog (arr. Erik Andersson & Magnus Eriksson)
 • Stephen Foster Melodier (Stephen Foster, arr. Viktor Widqvist & Magnus Eriksson)
 • Natt i Moskva (Vasilij Solovjov-Sedoj, arr. A. Kostenko)
 • Twilight Overture (Carter Burwell, arr. Michael Brown)
 • Den glade trumpetaren (Helge Damberg, arr. Magnus Eriksson)
 • Sinatra in Concert (John Kander, Ervin Drake, Richard Rodgers, Claude Francois & Jacques Revaux, arr. Jerry Nowak)
 • Brudmarsch ur Slottssvit (Jerker Johansson)
 • In the Stone (Maurice White, David Foster & Allee Willis, arr. Paul Murtha & Will Rapp)
 • Det var dans bort i vägen (arr. Kjell Lundberg)
 • Mission: Impossible (Lalo Schifrin & Danny Elfman, arr. Jay Bocook)
 • Extra: King Cotton (John Philip Sousa, bearb. Magnus Eriksson)
1.SOF IA
2.OLD SBERG
3.MOS KVA
4.MAG NUSSON
5.AVA
6.RÄT TVIK
7.LOR RY
8.OLD
9.VAM PYR

1. I eftermiddag blir det kungligt bröllop! Här söker vi brudens förnamn, fem bokstäver.

2. Nu ska musikkåren spela en trumpetpolka av Helge Damberg, bl.a. känd för att ha komponerat flera marscher som Hemvärnsmarsch och Svensk Flygarmarsch. Han var på sin tid verksam i Göteborg, och här söker vi efternamnet på en programledare och sportjournalist förknippad med samma stad, åtta bokstäver.

3. Nu ska vi spela rysk musik, en melodi som blev känd i Sverige genom inspelning av Jan Höiland. Vi söker namnet på en rysk stad, sex bokstäver.

4 och 6. I följande potpurri hör vi flera kända melodier av bl.a. Lille Bror Söderlundh, Olav Gerthel och Gustaf Fröding. På rad 4 med nio bokstäver söker vi efternamnet på en musiker som på 1970-talet med sitt dansband gjorde en version av just en av Frödings melodier vi hör i potpurriet.

Potpurriet avslutas med en känd gånglåt som upptecknats av Hjort Anders. På rad 6 vill vi att ni fyller i från vilken ort i Dalarna som gånglåten troligtvis härstammar, sju bokstäver.

5. Nu blir det musik som sjungts in av Frank Sinatra. Här söker vi namnet på hans andra fru, en skådespelerska som fick sitt stora genombrott i filmen Hämnarna - The Killers från 1946. Hon spelade i flera filmer mot Gregory Peck, och var gift med Sinatra i sex år. Förnamnet är ett palindrom på tre bokstäver.

7. Nu ska vi spela In the Stone av gruppen Earth, Wind & Fire. Den är även känd som signaturmelodi till ett svenskt humorprogram från tidigt 1990-tal. I gruppen ingick Peter Dalle, Claes Månsson, Suzanne Reuter, Ulla Skoog, Johan Ulvesson med flera. Vad hette TV-serien, fem bokstäver?

8. I ett potpurri på musik av Stephen Foster hör vi flera av hans bäst kända låtar. Två av dem innehåller samma ord, ett kort ord på engelska för någon eller något som har uppnått en aktningsvärd ålder, tre bokstäver.

9. Här ska vi höra musik ur filmen Twilight Saga - Breaking Dawn Part II, som handlar om tonåringarna Bella och Edward m.fl. Vad för slags mytologisk varelse är Edward? Den kanske bäst kända av dessa varelser är greve Dracula, sex bokstäver.


Lyssna gärna på ett ljudklipp från Aros marsch, musikkårens signaturmarsch och tillika Västerås stads officiella marsch. Den skrevs 1915 av Ivar Widner, annars mest känd för Svensk signalmarsch.

Vill Ni boka musikkåren, sök efter kontaktpersoner.