OrdförandeHistorikTävlingarMedlemmarBilderTexter
Stadsmusikkåren på Facebook  

BILDER PÅ MUSIKKÅREN

Här finns ett antal bilder på Västerås Stadsmusikkår, såväl officiella som bilder tagna av medlemmar och anhöriga. För att lägga in bilder, ta kontakt med Anders Carlsson.

Vykort ← Musikkårens officiella fotografi, som även är omslaget på Västerås Stadsmusikkårs första CD-skiva från 1992. Vattendraget i bakgrunden är Svartån, och bortom den syns Stadshuset till vänster och Konstmuséet till höger.
Foto: Björn Gester

→ Här har musikkåren en utomhusövning inför kvällskonsert under den nordisk-baltiska körveckan på Gotland 1997. Vi bodde på Folingbo sjukhem. Stycket som övas är Cavatina, med Magnus Eriksson som tubasolist bredvid dirigenten Håkan Johansson.
Foto: Anders Carlsson

Öving på Gotland
Tattoo ← Västerås Stadsmusikkår på Västerås Tattoo 1997 eller 1998. Bilden är från VUMs Tattoo-sida och har efterbehandlats för bättre kontraster.

→ Sommaren 2000 reste Västerås Stadsmusikkår till Ungern. Bland annat besökte vi slottet Eszterhazy utanför Fertöd, på vägen till Sopron. Här marscherar vi in på slottsgården.

Musikkårens sista lördagsmarsch innan sommaruppehållet skedde i Sopron, en medeltida stad med välbehållen stadsmur. Här spelar vi på det stora torget utanför rådhuset.
Foto: Håkan Johansson resp. Birgitta Österlund

Eszterhazy
Sopron
Sista konserten ← Här tar Västerås Stadsmusikkår emot applåderna på vår sista konsert i gamla Konsertsalen, Carlforsska Gymnasiet. Efter det användes Prismasalen, en f.d. biografsalong, i väntan på att det nya konserthuset blev klart hösten 2002.

→ En mindre ensemble som är anknyten till Västerås Stadsmusikkår är Arossextetten. Den här bilden kommer från sextettens framträdande med Arbetarspelet i Surahammar sommaren 2001.

Arossextetten
Svenska Mästare 2001 ← Efter att Västerås Stadsmusikkår kommit hem som svenska mästare vid Svensk Blåsmusikfestival 2001, samlades hela musikkåren vid Sigmascenen och blev emottagna av VLT och våra anhöriga.

→ Någon vecka senare spelade musikkåren på Sigmascenen som en del av Arosfestivalen. Då passade Västerås Stad på att uppmärksamma vår SM-seger med en gåva på 10000 kr.
Foto: Henrik Larsson, båda bilderna

Sigmascenen
Arosfestivalen 2002 ← En av musikkårens utomhuskonserter under sommaren 2002 var på stora scenen på Arosfestivalen. Musikkåren spelade senare på sommaren även på Strömsholms slott.
Foto: Henrik Larsson

→ Så här ser en del av musikkåren ut när vi har lördagsmarsch. Den här bilden togs i korsningen Stora Gatan-Vasagatan lördagen den 17 maj 2003.
Foto: via Maria Lundin

Lördagsmarsch